Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як в Охтирці впроваджують програму "Безпечне місто"
Як в Охтирці впроваджують програму "Безпечне місто" Печать
Автор Админ   
24.11.2023 г.



На території Охтирки в межах програми "Безпечне місто", яка діє з 2013 року, встановили вже понад 130 камер відеоспостереження.

 А нещодавно завершились роботи з монтажу роботизованої техніки, спектр можливостей якої дозволяє спостерігати за найменшими подробицями дотримання громадського порядку та оперативно реагувати на надзвичайні ситуації в режимі реального часу. 

Про це можна прочитати тут: https://www.okhtyrka.net/content/view/13808/269/

Система «Безпечне місто» є в багатьох українських містах, але Охтирка – лідер у сфері цифровізації. Із 130 камер, облаштованих в Охтирці, – три роботи: ними можна управляти, вони повертаються на 360 градусів і мають 25-кратне збільшення картинки у цифровій якості. Роботизовані відеокамери, завдяки потужному зуму, охоплюють 100% території міста. 

Камери відеоспостереження підключені до цілодобового моніторингу фахівцями Охтирського районного управління ДСНС, що дасть можливість рятувальникам оперативніше реагувати на ті чи ті події, швидше опрацьовувати те, що фіксує камера. 

А от головний центр керування знаходиться в приміщенні Охтирської міської ради – в кабінеті начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та надзвичайних ситуацій Валерія ШУЛЬЖЕНКА. 

Кабінет Валерія Володимировича оснащений комп’ютерною технікою, моніторами, але головну увагу привертає величезна відеостіна, складена з екранів, на яких, мов на долоні, видно охтирські вулиці й все, що на них відбувається. 

Над програмою «Безпечне місто» Валерій ШУЛЬЖЕНКО почав працювати першим в Сумській області – в далекому 2013 році. Втілення сучасного механізму забезпечення безпеки в той час було непростим завданням, адже така ініціатива не завжди знаходила необхідну підтримку, але основна складність – це бути візіонером, новатором - тим, хто вперше береться за справу, яка багатьом ще здається чимось зі сфери фантастики. Завдяки великому бажанню, наполегливості та стратегічному баченню – вдалося пройти перші етапи зародження і становлення Програми - так в нашому місті з’явилися перші камери вуличного відеоспостереження. Але проєкт постійно вдосконалюють. 

- «Цієї осені ми працювали над встановленням трьох відеокамер найновішого модельного ряду, які мають більший функціонал, дають якіснішу картинку. Аналоги такої розгалуженої системи можна зустрітиу містах-мільйонниках, - розповідає Валерій ШУЛЬЖЕНКО. - Це musthave в 21 столітті, а тим більше в час війни. Загалом вся система відеоспостереження, яка є в Охтирці, допомагає розв'язувати завдання, які покладені на правоохоронні органи. Звісно, камери – це не панацея, але вони створюють перешкоди тим, хто хоче вчинити злочин. Вагомою є роль камер і під час з’ясування обставин ДТП. А от камери-роботи можуть стати «сюрпризом» ще й для порушників правил благоустрою міста. Часто вже сам факт, що в місті встановлено камери відеоспостереження, стримує багатьох від необдуманих вчинків. Сподіваюся, що тепер охтирчани почуватимуться безпечніше, а правопорушень стане менше, - говорить Валерій Володимирович.

Джерело: Охтирська міська рада. 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg