Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow 25-кратне збільшення: Охтирка під пильним поглядом камер-роботів
25-кратне збільшення: Охтирка під пильним поглядом камер-роботів Печать
Автор Админ   
23.11.2023 г.



В Охтирці запрацювали три нові сучасні камери відеоспостереження для системи «Безпечне місто». 

Цими днями офіційно передано у розпорядження фахівців Охтирського районного управління ДСНС технологію централізованої програми вуличного відеоспостереження «Безпечне місто». 

Дана система охоплює спостереженням абсолютно все місто: три роботизовані відеокамери мають 25-кратний оптичний зум, що дає змогу збільшити картинку, 8-ми мегапіксельну якість зображення – навіть вночі прекрасна видимість, ними можна управляти і вони повертаються на 360 градусів. Для прикладу, можна розгледіти ціни на автозаправці на виїзді з Охтирки, прочитати написи на будівлях і побачити обличчя злодія. 

Головна задача – забезпечити цивільний захист населення. Систему відеоспостереження використовуватимуть охтирські рятувальники для оперативного реагування на будь-які надзвичайні ситуації та контролю за безпековою ситуацією в місті в режимі реального часу. Це особливо актуально під час збройної агресії росії. 

Такі базові задачі ставляться перед цифровим стеженням, і за потреби ним матимуть змогу скористатися працівники комунальних служб, приміром, для виявлення порушників правил благоустрою.  



Сьогодні ці три відеокамери – незамінні помічники працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Монітор, на якому виведено зображення – знаходиться в диспетчерській служби 101, де цілодобово моніторять відкриті простори і життя міста, щоб в разі чого – миттєво відреагувати. Саме час – це один із найголовніших факторів, адже інколи рятувати людей доводиться, коли рахунок йде навіть не на хвилини, а на секунди.  Сьогодні на посту – радіотелефоніст Аліна ГОНЧАРЕНКО, вона пильнує за всім, що потрапляє в поле зору відеокамер та приймає звернення від громадян. 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg