Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Судитимуть жительку Сумщини, що шпигувала для фсб
Судитимуть жительку Сумщини, що шпигувала для фсб Печать
Автор Админ   
21.11.2023 г.



Судитимуть жінку, яка передавала ворогу інформацію про місця дислокації військових формувань та складів з озброєнням на Сумщині 

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жительки Сумщини за фактом вчинення в умовах воєнного стану державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, уродженка росії, яка тривалий час проживає на Сумщині, з початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну була завербована кадровим співробітником фсб. За завданням куратора жінка збирала розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах Сумщини. Насамперед ворога цікавила інформація про штаби управління та склади з озброєнням українських захисників на півночі.

Зібрані дані обвинувачена пересилала куратору з фсб за допомогою одного з месенджерів, при цьому, щоб уникнути викриття, вона невідкладно видаляла відправлену інформацію з мобільного пристрою.

Правоохоронці затримали жінку в липні 2023 року під час чергового збору інформації для рашистів. З того часу обвинувачена перебуває за ґратами. 

Досудове розслідування завершено слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg