Головна
На Сумщині формують плани ремонту доріг на 2024 рік Печать
Автор Админ   
21.11.2023 г.



55% фінансування, передбаченого на ремонт комунальних вулиць і доріг Сумщини, цьогоріч спрямовані на прикордонні громади.

Про це йшлося на зустрічі начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира АРТЮХА з головами прикордонних громад.

Питання ремонту доріг під час підготовки подали 10 із 15 прикордонних громад області. Ці проблеми часто порушувались і під час робочих поїздок очільника Сумщини на прикордоння.

Пропозиції щодо ремонту доріг були враховані ще перед початком дорожнього сезону, внесені до відповідного плану. Завдяки своєчасно прийнятим рішенням у цьому році частину проблемних питань, пов’язаних з ремонтом доріг, вдалось успішно вирішити. 

У 2023 році на прикордонні громади спрямовано найбільше коштів ніж за попередні роки - 55% (92 мільйони) від загального обсягу коштів, передбачених на ремонт комунальних вулиць і доріг області.

На дороги місцевого значення у прикордонні із загального ремонтного фонду передбачено майже 20% або 100 млн грн на ремонт доріг.

Наразі формуються плани ремонту доріг на 2024 рік. Фінансування відбуватиметься планово і з врахуванням реальних потреб територіальних громад.