Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як в Охтирці вирішують проблему підтоплень
Як в Охтирці вирішують проблему підтоплень Печать
Автор Админ   
20.11.2023 г.



Як в місті відновлюють водовідведення, розповіли в Охтирській міській раді.

Сьогодні випав перший сніг, який після танення може стати причиною традиційного явища – утворення «озер» на вулицях міста. Але найбільша проблема зараз – високий рівень ґрунтових вод, що вже викликало підтоплення підвалів приміщень і навесні під час серйозного паводка може стати причиною затоплення приватних домоволодінь. 

Тому захист від небезпечних природно-техногенних процесів є надзвичайно актуальним. Щоб місто не перетворилося на «венеціанську» пародію, комунальники розчищають ливнівки від снігу для оперативного пропуску талих вод, а також - працюють над стратегією комплексного розв'язання проблеми водовідведення у місті та запрошують усіх, хто може допомогти, до співпраці. 

Про це сьогодні, під час апаратної наради при міському голові, говорив директор КП «Благоустрій» Олександр ХАТЬКО. 

Він зазначив, що значну кількість зливових решіток за десятки років привели у не відповідний стан: їх або просто заасфальтували або засипали ґрунтом, тому віднайти їх – ще той «квест». 

Крім того, проблем додають зруйновані дренажні канави і засипані водостічні труби. Хаотична забудова, зміна ландшафту через діяльність людини та природні умови за 30-річний період – всі ці фактори призвели до значних порушень в роботі системи водовідведення. Щоб упорядкувати це питання – потрібно почати з розробки цілісної схеми. 

ЩО ЗАЛЕЖИТЬ ВІД КОМУНАЛЬНИКІВ І ЧИМ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ МЕШКАНЦІ?

Чимало працівників комунальної сфери зараз знаходиться в лавах Збройних сил України, тим не менш – підприємство продовжує ефективно виконувати свої функції. Але комунальникам також потрібна підтримка людей. 

Зокрема, щоб здійснювати контроль за функціонуванням водоприймальної системи міста, щоб уникнути підтоплень проблемних ділянок, особливо тих, що знаходяться в низинах – комунальники звертаються до охтирчан із проханням повідомляти КП «Благоустрій» про те, де саме розміщені зливневі ями та дренажні канали – для подальшого їх розчищення. 

Контактний номер телефону: 2-36-34

Результатом мають стати вулиці та провулки міста без калюж, що забезпечить комфорт для усіх мешканців, і найголовніше - без підтоплень, які локально багато років періодично трапляються на території нашої громади.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg