Головна
На Охтирщині в проєкті термомодернізації школи завищили ціни на утеплювач Печать
Автор Админ   
17.11.2023 г.



Робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує досліджувати проєкти з відновлення, які реалізуються на Сумщині за бюджетні кошти

Цього разу учасники робочої групи під керівництвом заступниці начальника Сумської обласної військової адміністрації Марії ЗОНОВОЇ провели аналіз цін на матеріали з утеплення будівель, які використовуються на кількох проєктах, що реалізуються в рамках відновлення.

Як розповів секретар робочої групи з питань протидії корупції Денис ЮЖАКОВ, досліджувалися 3 проєкти: капітальний ремонт будівлі Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, капітальний ремонт (ефективна термомодернізація) Опорного закладу Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та капітальний ремонт з впровадженням заходів комплексної термомодернізації та відновлення аварійних елементів будівлі, що виникли в наслідок збройної агресії російської федерації Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 23 «Золотий ключик». Проаналізувавши ціни в усіх цих проєктах на один із утеплюючих матеріалів – утеплювач мінеральноватний, ізоват, 150 мм – робоча група побачила, що вони різняться. І різниця між найвищою ціною складає 100 грн за квадратний метр. 

Робоча група «Прозорість та підзвітність» надіслала територіальним громадам рекомендації – переглянути ціни на вказаний матеріал у проєктно-кошторисній рекомендації та привести їх у відповідність до ринкових.