Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Сумах відкрили виставку картин Сергія Степанова
У Сумах відкрили виставку картин Сергія Степанова Печать
Автор Админ   
16.11.2023 г.



Охтирський митець, член Національної спілки художників України Сергій Степанов презентував персональну виставку “Вона”. 

В сумській виставковій залі художник представив картини, написані у 2021 і у 2023 роках. За словами автора, у 2022-му він майже не писав – працював лише над етюдами.

“Це продовження трипільської культури, після великого вторгнення росіян, продовження чисто української теми. Темпера, полотно, левкас, грунтовка – це така техніка в мене напівграфічна, напівмонументальна з елементами іконографії”, - пояснює автор виставки Сергій Степанов.

Голова обласної організації Національної спілки художників Іван Гапоченко говорить, що Сергій Степанов у своїй творчості використовує широкий діапазон технік.

“Сергій має вищу академічну освіту. Художник, який подобається чи не подобається, але робить те, що в Сумській області не робить ніхто, і дуже мало роблять в Україні – минуле України, історія України”, - зазначає Іван Гапоченко.

Сумський художник Микола Жулінський зазначає, що Сергій Степанов має своє особливе світобачення.

“З самого початку своєї творчості він весь час в пошуку. Старається докопатися до суті нашого буття, нашого народу, історії. Зараз з'являються нові історичні факти, Сергій старається використовувати їх для своєї творчості і втілити це в свої образи. Це виставка дуже показова, унікальна, і вона наближає нас до себе”, - пояснює Микола Жулінський.

Роботи Сергія Степанова можна переглянути в виставковій залі за адресою вулиця Петропавлівська, 47 щоденно з 10:00 17:00.

Джерело: Суспільне

Більше про виставку тут   


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg