Головна
Харківські юристи надають правову допомогу в Охтирці Печать
Автор Админ   
14.11.2023 г.



13 листопада до Охтирки прибули спеціалісти громадської організації “Харківська правозахисна група” (ХПГ) – Оксана МАНДРИКА (юрист) і Оксана КОМАРОВА (монітор-документатор).

У приміщенні МЦКіД «Кнєжа» та в приміщенні Охтирської міської ради вони спільно з представниками Охтирська міська територіальна громада – Охтирська Міська Рада провели безоплатний прийом громадян, які постраждали внаслідок бойових дій.

До правозахисників звернулися люди, у яких пошкоджене та зруйноване майно, з питаннями оформлення заявок у застосунку «Дія», консультацій щодо способів документування пошкодженого майна, розв’язання спірних питань та алгоритму отримання компенсації.

 “Також ми надаємо правову та психологічну допомогу тим, хто отримав поранення, з приводу вбивств, катування, полону або якщо когось незаконно утримували”, – розповідає Оксана МАНДРИКА.

Крім того, фахівці “Харківської правозахисної групи” надають правову допомогу вторинного рівня: зі складання нормативно-правових документів, заяв, звернень, позовів до суду та інших документів.

Найближчим часом представники «ХПГ» знову працюватимуть в Охтирці. Про це буде повідомлено додатково.

Допомога надається «ХПГ» у партнерстві із Данським інститутом проти катувань та за підтримки Міністерства закордонних справ Данії у межах проєкт “Pursuing Justice for International Crimes in Ukraine” (здійснення правосудця щодо міжнародних злочинів в Україні).