Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Жителю Охтирщини винесли вирок за виправдовування агресії РФ
Жителю Охтирщини винесли вирок за виправдовування агресії РФ Печать
Автор Админ   
07.11.2023 г.



На Охтирщині судили чоловіка, який виправдовував збройну агресію РФ та підтримував дії російських окупантів.

Про це йдеться в рішенні  Великописарівського суду.

Розслідування встановило, що житель Великописарівської громади в присутності свідків публічно висловлював твердження про конфлікт ЗС Російської Федерації лише з владою України, заперечував факти вбивств російськими військовослужбовцями мирного населення України та вчинення ними інших воєнних злочинів на території України та вогневого ураження об`єктів цивільної та критичної інфраструктури, а також щодо необхідності зміни влади діючої влади в Україні.

У даних висловлюваннях громадянин визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України,  заперечував тимчасову окупацію частини території України , а також його висловлювання містили  глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України.

Були надані свідчення, що обвинувачений вітав російські війська, коли ті знаходились на території одного з сіл Великописарівської громади, пропонував російським військовим спиртні напої. 

Великописарівський суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 КК України, та призначив йому за цим Законом покарання у виді арешту на строк 3 (три) місяці.


 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg