Головна
Дві громади з Охтирщини відібрано для участі у проєкті з планування відновлення Печать
Автор Админ   
04.11.2023 г.



Відібрано 10 громад для участі у пілотному проєкті з планування відновлення на місцевому рівні, серед них - Охтирська громада.

UNDP та Міністерство відновлення оголосили громади-переможці відкритого конкурсу оцінки потреб та планування відновлення на місцевому рівні. За результатами конкурсу для участі в проєкті було відібрано Білоцерківську, Богодухівську, Валківську, Вижницьку, Куяльницьку, Нововолинську, Охтирську, Прилуцьку, Хмелівську та Чернеччинську територіальні громади серед понад 100 учасників. 

«Саме громади мають лідерську роль у процесах відновлення. Одним із наших головних завдань є допомогти їм, не чекаючи перемоги, відбуватися і стати сильнішими. 

Вони отримають фахову підтримку у розробці планів відновлення, проведенні оцінки корупційних ризиків, посиленні спроможності місцевої влади реагувати на кризи тощо. 

Це стало можливо завдяки своєчасній та важливій підтримці з боку наших міжнародних партнерів. Дякую UNDP в Україні та уряду Японії за підтримку», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Процес відбору громад до участі в проєкті проходив відповідно до методології, що містить перелік чітких критеріїв задля оцінки стану громад. Критерії мали на меті визначити ступінь негативного впливу війни на демографічну і економічну ситуацію (рівень відтоку населення та кількість ВПО) та масштаб руйнування критичної інфраструктури.

До участі в конкурсі запрошувалися громади, що знаходяться не ближче ніж за 30 км від зони активних бойових дій.

Імплементація проєкту здійснюється за підтримки міжнародної аудиторської компанії KPMG Ukraine та підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні і фінансування Уряду Японії Japan - The Government of Japan.