Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Охтирщина пасе задніх у використанні бюджетних коштів, виділених на укриття
Охтирщина пасе задніх у використанні бюджетних коштів, виділених на укриття Печать
Автор Админ   
03.11.2023 г.



Низка керівників громад Сумщини ризикують не реалізувати важливі проєкти, спрямовані на відновлення та безпеку 

На цьому акцентував увагу начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх під час наради з головами районних військових адміністрацій та територіальних громад

Директор обласного Департаменту фінансів Олена Батраченко проінформувала про стан використання коштів з державного бюджету, передбачених на укриття в закладах освіти та реалізацію проєктів в рамках відновлення та ліквідації наслідків бойових дій, що використовуються у 2023 році на рівні бюджетів громад. 

«На попередній нараді, яка відбулася два тижні тому, голови громад запевняли про збільшення обсягів використання коштів субвенцій протягом одного тижня. Проте відсоток використання коштів з держбюджету за ці 14 днів суттєво не зріс, – зазначила Олена Батраченко. – В 11 громадах не відбулося жодних змін: Конотопський район (Буринська, Конотопська); Охтирський район (Тростянецька, Чупахівська, Охтирська, Великописарівська); Роменський район (Роменська, Хмелівська); Шосткинський район (Березівська, Шосткинська, Свеська)».

Про діяльність за останній тиждень робочої групи «Прозорість і підзвітність», яка й досліджує прозорість використання бюджетних коштів, розповіла заступниця начальника Сумської ОВА Марія Зонова. За її словами, на сьогодні із 58 проєктів, які є предметом дослідження робочої групи, третина має незавершені процедурні моменти.

«Усі кошти сьогодні в громадах. Це мільярди гривень. Але результат їх використання говорить про неефективність роботи деяких керівників: не будуються водогони, укриття, не відновлюються заклади освіти, медицини, дороги, знищені ворогом. Зволікання неприпустимі, кожна копійка бюджету має використовуватись виключно за призначенням і вчасно», – сказав Володимир Артюх.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg