Головна
Відновлення Охтирки триває Печать
Автор Админ   
31.10.2023 г.



Відновлення зруйнованих війною житлових будинків: в Охтирці реалізується програма "Віднови дім» від «Фонду енергоефективності». 

Завдяки співпраці команди Охтирської міської ради та державної установи Фонд енергоефективності  на сьогодні вже реконструювали п’ять багатоповерхівок (ОСББ). І вже завершено ремонт пошкодженої покрівлі у п’ятиповерхівці по вулиці Київській, 82. Цей будинок постраждав внаслідок російських обстрілів . У цьому будинку також відновлять балкони, зруйновані під час ракетних атак. 

Відповідно до умов «Фонду енергоефективності», після проходження всіх етапів участі (від обстеження будівлі до подання заявок) претендувати на грантові кошти у два транша по програмі «Віднови дім» можуть виключно ОСББ. Адже саме ця Програма передбачає фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України. 

Найближчим часом в Охтирці у рамках даної Програми заплановано продовжувати виконувати реконструкцію інших будинків ОСББ, де окрім даху також відновлять балконні конструкції. 

"Це надзвичайно велике досягнення і ми щиро вдячні команді «Фонду енергоефективності» за таку масштабну підтримку саме нашого міста-героя, адже розуміємо, що по всій Україні тисячі понівечених війною будинків, які також потребують ремонту. 

Шановні мешканці Охтирської громади! Будь ласка, наберіться терпіння і поставтеся з розумінням до надскадної ситуації під час повномасштабної війни: руйнацій по всій країні величезна кількість, тому швидість у процесі відбудови - місія нездійсненна. Існують конкретні вимоги, і сам процес від технічного звіту до вибору ОСББ підрядників і виходу їх на об'єкт - процес тривалий. Це волокита з паперами, прискіпливий аналіз документації, дотримання вимог законодавства плюс до всього - вплив погодних умов. Тому вкотре звертаємося до вас із проханням: давайте будемо толерантними, стійкими і цінувати зусилля команди Охтирської міської ради та всіх наших партнерів!   

Поступово все, що зруйнували орки, ми відновимо: люди повернуться у свої домівки, до мирного та щасливого життя",- зазначили в Охтирській міськраді.



 Було до ремонту