Головна
Заборгованість із зарплати працівникам Охтирського КХП збільшилась Печать
Автор Админ   
31.10.2023 г.



В Охтирській міськраді розглядали питання заборгованості із заробітної плати на КХП 

Проблема несвоєчасної виплати заробітної плати на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» знову на порядку денному  засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яка відбулась 31 жовтня 2023 року під головуванням заступника міського голови Людмили СТАВИЦЬКОЇ.

На 1 жовтня 2023 року заборгованість із виплати заробітної плати на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів»   склала 2135,4 тис. грн. перед 82 працівниками, графік погашення заборгованості із заробітної плати не виконано. Не зважаючи на ситуацію, що склалася  підприємство працює, і на кінець жовтня  сума боргу, в порівнянні з початком місяця, зменшилась на   534,1 тис.грн.

 В осінній час проводиться заготівля зернових культур і ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» щороку здійснювало зберігання,  переробку, сушку  цієї продукції. Нестача обігових кошів, наявність значної дебіторської заборгованості, ускладнення розрахунків за виконані підприємством послуги призводить до зменшення кількості укладених договорів, втрату партнерів. Тому підприємством на сьогодні вживаються всі можливі заходи.  

Члени комісії рекомендували голові профспілкового комітету ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» в межах повноважень вживати  заходи щодо зменшення соціальної напруги в трудовому колективі та запобігання плинності кадрів на підприємстві.

 У свою чергу працівники ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» попри тривалу заборгованість  із заробітної плати не втрачають надію як на налагодження роботи підприємства, так і на повернення зароблених ними коштів.  Адже для багатьох з них на підприємстві пройшла більша половина їх життя.

Нагадаємо. На 1 вересня 2023 року заборгованість із виплати заробітної плати на ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» складала 1907,3 тис.грн. перед 81 працівником.