Головна
Охтирка виділила майже 2 млн учаснику бойових дій на придбання житла Печать
Автор Админ   
30.10.2023 г.



Учасник бойових дій,  внутрішньо переміщена особа, отримає за рішенням комісії кошти на придбання житла.

В Охтирці відбулось засідання комісії щодо виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб. 

На засіданні було розглянуто питання щодо перерахування коштів зазначеної компенсації внутрішньо переміщеній особі, учаснику бойових дій, який захищав незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України та якого зараховано на квартирний облік, як особу, що  має першочергове  право на забезпечення житлом.

За результатами розгляду комісією одноголосно прийнято рішення  про перерахування коштів особі у розмірі 1 924,6 тис. грн.

Відповідно до чинного законодавства протягом року після надходження коштів на спеціальний рахунок заявника учасник бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб зможе придбати житло в будь-якому регіоні України, крім населених пунктів, розташованих на тимчасово окупованій території та на лінії розмежування.

Кошти грошової компенсації використовуються під час воєнного стану, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування. 

Джерело: Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради