Головна
У Гетьманському парку розказали дітям про символи Хеллоуїна Печать
Автор Админ   
29.10.2023 г.



Чому такі беззахисні створіння - кажани, є символом Хеллоуїна?

Хеллоуїн — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, але з недавніх часів святкується і у нас. Свято Хеллоуін дуже відоме завдяки костюмованим вечіркам та прикрасам з гарбуза, кажанів, павуків. Всі ці прикраси додають святу містичності та загадковості.

На передодні цього свята, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Валентин СТАЛИНСЬКИЙ провів загадкову екскурсію для вихованців туристичного гуртка Охтирського МАН. Під час екскурсії діти мали можливість зануритися в атмосферу свята, так як на власні очі побачити рідкісні види кажанів (всі види кажанів України занесені до Червоної книги), почули цікаві історії з їх життя, розвіяли всі сумніви про кажанів-вампірів. Діти були здивовані, чому такі беззахисні створіння є символом Хеллоуїна?

Під час таких екскурсій, діти дізнаються правдиву інформацію про кажанів:  ключову роль у природі, цікаві факти та найголовніше - необхідності у захисту, порятунку та реабілітації рукокрилих.