Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На Охтирщині чоловік намагався вчинити крадіжку та носив із собою кастет
На Охтирщині чоловік намагався вчинити крадіжку та носив із собою кастет Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
27.10.2023 г.



Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно 18-річного мешканця Охтирки за вчинення замаху на крадіжку та носіння холодної зброї.

Про це повідомляє сумська поліція.

Правоохоронці встановили, що зловмисник маючи на меті вчинити крадіжку 50000 гривень з будинку одного з приватних підприємців протягом серпня 2023 року, використовуючи підручні засоби та інструменти, три рази в нічний час проникав на територію домоволодіння та шляхом злому металопластикового вікна намагався проникнути в будинок, але кожного разу коли віконна рама не піддавалася та зловмисник покидав місце злочину «ні з чим».

Однак, не зважаючи на те, що попередні спроби були не вдалими, зловмисник не відмовився від свого задуму та знову в нічний час, попередньо «озброївшись» страйкбольною гранатою, кастетом, кайданками, а також «прихопив» із балаклаву та ряд інструментів: пасатижі, щипці, повернувся до вищевказаного домоволодіння. Однак, цього разу проникнувши на територію подвір’я був поміченим.

На місце події негайно виїхали правоохоронці та затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У подальшому йому судом було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Окрім цього, слідчі в ході досудового розслідування встановили, що зловмисник готуючись до вчинення злочину, придбав в мережі Інтернет кастет, що є холодною зброєю, який носив при собі проникаючи до чужого домоволодіння.

На даний час слідчі скерували до суду обвинувальний акт та зловмисник постане перед судом за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 (замах на вчинення крадіжки в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст.263 Кримінального кодексу України (носіння кастету, який є холодною зброєю, без передбаченого законом дозволу).



 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg