Головна
В Чупахівській громаді на Охтирщині перевірять використання коштів, виділених на водогін Печать
Автор Админ   
27.10.2023 г.



Як використовує державні кошти, спрямовані на реалізацію проєктів з відновлення, Чупахівська громада Охтирського району, розглядали під час засідання робочої групи при Сумській ОВА «Прозорість та підзвітність»

На засідання робочої групи під головуванням заступниці начальника Сумської ОВА Марії ЗОНОВОЇ, приїхали представники Чупахівської громади разом із головою Олександром КУЖЕЛЕМ. Вони розповіли про ряд проблем з реалізацією двох проєктів – будівництва водогону в смт Чупахівка та капітального ремонту закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко – 1».

«Розуміючи, що в сільських і селищних громадах може бути недостатня кількість фахівців, ми запитували чи готові вони бути замовниками, і отримували від усіх ствердну відповідь. Ми також пропонували неодноразово свою методичну та консультативну допомогу, але від вас усіх чули, що ви впораєтесь. Щотижня ви звітували на ОВА, що все йде за планом і тільки зараз ми бачимо, що ви маєте проблеми», – відзначила Марія Зонова.

У ході засідання в учасників робочої групи виникли сумніви, зокрема, щодо освоєння всіх коштів на реалізацію проєкту з капітального ремонту дитячого садка.

«У вас кошти зайшли на капітальний ремонт дитсадка «Сонечко – 1» зайшли ще в липні. Зараз жовтень. Ви навіть на тендер не вийшли. І як ви їх освоїте до кінця року? Кошти ж неперехідні. Вам держава мільйони дала бюджетних грошей, а ви не спромоглися їх використати, або чесно сказати, щоб їх спрямували на інші об’єкти», – наголосила заступниця начальника Сумської ОВА.

Були в учасників засідання питання і по іншому об’єкту, що будується в громаді – водогону.

«Ці кошти могли би піти на допомогу нашим захисникам. А їх виділяють вам, щоб ваша громада була з водогоном. Ви розумієте, що контроль за державними коштами буде, і він буде жорстким, – зазначив перший заступник начальника Сумської ОВА Тарас Савченко. – До нашої робочої групи «Прозорість і підзвітність» входять представники контролюючих та правоохоронних органів. Тож ми пропонуємо перевірити детально ці проєкти. Ми маємо пересвідчитися, що кошти використовуються справді прозоро та ефективно».