Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow У Тростянці відбудують залізничний вокзал
У Тростянці відбудують залізничний вокзал Печать
Автор Редактор   
26.10.2023 г.



Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України оголосило тендер на відбудову залізничного вокзалу у Тростянці Сумської області.

Тростянець майже місяць був в окупації. Особливо постраждав центр міста і район залізничного та автовокзалу.

Окупанти зайняли місто в перші дні вторгнення, розмістивши у приміщенні залізничного вокзалу командний пункт, звідки вели обстріли по Охтирці. А в підвалі облаштували кімнату для тортур. Площу перед вокзалом розрили, бо там зберігали свої боєприпаси. Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії.

Відбудова вокзалу в Тростянці проводиться в межах експериментального проєкту з відновлення населених пунктів що постраждали внаслідок збройної агресії росії.

Проєкт розробило київське архітектурне бюро. Це буде сучасний, інклюзивний простір інтегрованого вокзалу, який об’єднає поїзди, автобуси, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту. 

Запропонований простір є інклюзивним – без жодної сходинки, центральний зал буде відремонтовано з урахуванням європейських стандартів: передбачено велику кількість табло, уніфікованих покажчиків та зона самостійного обслуговування куплі-продажу квитків. Під основною будівлею вокзалу буде укриття цивільного захисту.    

До 1 листопада будівельні компанії з досвідом реалізації подібних проєктів запрошуються взяти участь у відкритих тендерних процедурах.

Після визначення переможця буде укладено договір та розпочнуться будівельні роботи.

Вокзал «Тростянець-Смородине» вперше відкрили в 1878 році. Це була дерев?яна будівля, яку реконструювали в 1982 році.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg