Головна
Сотні тростянчан прийшли віддати шану загиблому герою Печать
Автор Админ   
23.10.2023 г.



Суботньої днини сотні людей вийшли на вулицю з квітами в руках й створили вздовж дороги «живий коридор», проводжаючи в останню путь свого молодого земляка, Героя, солдата Збройних сил України Максюту Ігоря Олександровича, який беззастережно віддав своє життя заради захисту нашої країни.

Вшанування його великої жертви на благо Перемоги, на захист рідної України від ворожої навали зібрало разом родину, друзів, однокласників, колег і всю громаду в цю мить важкої хвилини спільного горя. Церемонія прощання почалася на вулиці Озерянка, де проживав Ігор, та продовжилася на цвинтарі по вулиці Пам’яті, повідомила Тростянецька міськрада. Тростянця.

Максюта Ігор Олександрович народився та виріс у місті Тростянець, закінчив школу №2. Здобув професію столяра, жив і працював у рідному місті, на Смородинській колійній машинній станції з ремонту земляного полотна. За словами друзів та рідних, Ігор був спокійним, врівноваженим, але добрим та завжди усміхненим, дуже любив життя та рідну Батьківщину. Займався спортом, під час навчання в школі активно брав учать у різноманітних спортивних змаганнях.

14 лютого 2023 року Ігор Олександрович Максюта був призваний до лав Збройних сил України, де служив командиром 3-го відділення розвідувального взводу військової частини А4877. Під час виконання бойових завдань зарекомендував себе, як професійний, відповідальний, мужній військовослужбовець. До останньої хвилини життя залишався вірним військовій присязі й народові України.



Життя Героя трагічно обірвалося 15 жовтня 2023 року, в бою за Україну, її свободу і незалежність, під час ведення важких бойових дій поблизу села Авдіївка Донецької області.

Єдиного сина втратила мама, онука – старенька бабуся, люблячого батька – син та донька, а Україна втратила Героя, мужнього, достойного воїна, який віддав своє життя за нас, за нашу свободу, за незалежність України. Назавжди залишиться Герой у віці 33 років…

У прощальній церемонії взяли участь міський голова Юрій Бова, представники Тростянецької міської ради, бойові побратими, представники військкомату, вчителі, колеги, його однокласники та друзі, а також тростянчани, які прийшли, щоб віддати останню шану Герою, який загинув, захищаючи нашу Батьківщину від ворожої нечисті.

Прощальне слово виголосив міський голова Тростянця Юрій Бова: «Страшна подія об’єднала нас тут. Ми проводимо в останню подорож справжнього Героя, нашого захисника, батька та сина. Завдяки таким хлопцям, як Ігор Олександрович, який мужньо захищав нашу землю, Україна викорінить зло з нашої землі й обов’язково переможе в цю важку війну. Переможе за велику ціну – ціну життя наших кращих хлопців. Ми схиляємо голови в знак поваги та шани перед загиблим воїном, який йде в вічність, але назавжди залишитися в серцях кожного з нас».

Прощальні слова рідним і близьким також прозвучали від офіцера відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Владислава Заброди.

На знак вшанування загиблого війська військові зробили в небо три постріли… Спочивай з миром, наш вірний захисник, нехай твоя пам’ять буде вічною і світлою, а шана безмежною. Герої не вмирають. Твоє ім’я назавжди буде сплетене з нашою історією, нагадуючи нам про важливість служіння нашій країні. Хоча сьогодні ми прощаємося з тобою, спадок і спогади залишиться серед нас назавжди.

Висловлюємо щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого. Нехай яскрава пам’ять про Максюту Ігоря Олександровича вічно живе в тих серцях, хто його знав, любив і поважав!