Головна
Охтирка отримала оргтехніку від УВКБ ООН Печать
Автор Админ   
19.10.2023 г.



Охтирське управління соцзахисту населення отримало сучасну оргтехніку від УВКБ ООН 

Кожного дня працівники Управління соцзахисту населення Охтирської міської ради працюють для великої кількості людей.

Навіть під час активної фази бойових дій в Охтирці вони не призупинили соціально захищати мешканців: допомагати, консультувати, нараховувати усі гарантовані державою виплати.

З початку повномасштабної війни Охтирська громада, як надійний тил, крім основних та звичних функцій, розпочала активно підтримувати переселенців. Безліч завдань лягло на плечі фахівців Управління соціального захисту населення. 

- «Незважаючи на наближеність Охтирки до кордону, в громаді знайшли прихисток майже 2,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, останнім часом значно збільшилася кількість переселенців з так званої 5-кілометрової зони, - це люди, які шукають прихистку в нашій громаді, - розповідає начальник Управління соцзахисту Тетяна КОВАЛЕНКО. 

Враховуючи навантаження на органи соціального захисту населення щодо реєстрації та забезпечення гуманітарних потреб ВПО, представники УВКБ ООН облаштували два робочих місця в кабінеті для обслуговування населення. За їх словами, прискорення реєстрації внутрішньо переміщених осіб, призначення допомоги на проживання – один із пріоритетів УВКБ ООН, адже саме належне документування забезпечує доступ до відповідних послуг.

Кожне з нових робочих місць обладнане ноутбуком, МФУ, роутером – тобто, всім необхідним для якісного та оперативного обслуговування відвідувачів. 

Цей проєкт реалізується благодійною організацією «Благодійний Фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за фінансування Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН)