Головна
На Охтирщині повідомили про підозру чоловіку за надання хабаря правоохоронцям Печать
Автор Админ   
17.10.2023 г.



Бажаючи уникнути відповідальності, нетверезий водій поклав до автомобіля поліцейських 400 доларів США. За вчинене він понесе кримінальну відповідальність.

Напередодні, під час патрулювання одного із сіл Охтирського району, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили легковий автомобіль, водієм якого виявився 40-річний місцевий житель. У ході спілкування правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували останньому пройти відповідний огляд на стан сп'яніння на місці або в медичному закладі. 

Чоловік категорично відмовився та, розуміючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність, почав пропонувати працівникам поліції неправомірну вигоду за нескладання протоколу. Правоохоронці відмовились та попередили чоловіка, що за його дії передбачена кримінальна відповідальність. Проте правопорушник продовжував стояти на своєму та поклав до службового автомобіля "відкупні" у сумі 400 доларів США.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу, яка і задокументувала протиправні дії зловмисника.

Поліцейські склали відносно водія адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та за процесуального керівництва прокуратури вже повідомили зловмиснику про підозру.

Відділ комунікації поліції Сумської області