Головна
Правоохоронці Охтирки затримали чоловіка, що крав мідний дрот Печать
Автор Админ   
16.10.2023 г.



Мешканець сусідньої області вчиняв крадіжки кабелю з антенно-щоглової вежі одного з підприємств Охтирки. 

Однак продовжувати свою злочинну діяльність протягом тривалого часу зловмиснику не вдалося, правоохоронці викрили його та затримали «на гарячому».

На початку жовтня 2023 року до Охтирського районного відділу поліції звернулися представники місцевого приватного підприємства, що займається наданням телерадіокомунікаційних послуг та повідомили про виявлений факт крадіжки заземлювального багатожильного мідного дроту з антенно-щоглової вежі, що розташована на території підприємства.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів співробітникам поліції вдалося встановити, що до вчинення крадіжки причетний 28-річний мешканець сусідньої області. Як виявилося, чоловік в кінці вересня 2023 року приїхав до міста Охтирка та, орендувавши житло, займався вчиненням крадіжок мідного дроту з території вищевказаного приватного підприємства.

Як встановили правоохоронці, зловмисник у вечірній та нічний час проникав на територію підприємства, за допомогою плоскогубців відрізав частину мідного кабелю, який був розміщений на вежі. Надалі з викраденим майном залишав місце злочину, після чого, розпоряджався ним за власним розсудом. 



Таким чином зловмисник встиг тричі здійснити крадіжки дроту загальною довжиною близько 200 метрів. Повернувшись в четвертий раз до території підприємства, він відрізав майже 40 метрів дроту і мав на меті покинути місце злочину, проте був затриманий працівниками поліції в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сума завданих збитків підприємству склала більше 90 000 гривень.

На даний час слідчі вже повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 (крадіжка та закінчений замах на крадіжку в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області