Головна
Охтирські депутати підтримали розподіл 6 млн на проєкт будівлі міськради Печать
Автор Админ   
13.10.2023 г.



12 жовтня відбулась 39 (позачергова) сесія 12.10.2023 Охтирської міської ради восьмого скликання.

На порядку денному було одне питання : Про внесення змін до рішення міської ради від 20.12.2022 № 637-МР «Про бюджет Охтирської міської територіальної громади на 2023 рік». 

В пояснювальній записці до проєкту рішення було зазначено, що область розподілила 5 мільйонів гривень на розробку ПКД «Нове будівництво адміністративної будівлі з інтегрованим центром надання адміністративних послуг за адресою вул.Незалежності, 11 в м.Охтирка Сумської області». Ще 1 190 010 гривень співфінансує Охтирська міська рада.

Більшість депутатів підтримала розподіл 6 мільйонів 190 тисяч 10 гривень на виготовлення ПКД міської ради. Ніхто не зауважив, що це відбувається в 40 км від кордону з ворогом і в нас війна. 

Чи могло бути інакше? Могли б підтримати власних виборців, які вважають аморальним робити це під час війни. Але ні. Наші обранці вирішили: мільйон не гроші, одним проєктом більше. Колись війна закінчиться, а проєкт на відбудову вже є. 

На виконання проєкту є фактично місяць. Мають оголосити тендер.

Довідково: мінімальна зарплата в Україні 6700 грн. 6 мільйонів це приблизно 50 років роботи на «мінімалку».

Нагадаємо. Нещодавно в Охтирку приїзжав голова Сумської ОВА Володимир Артюх і переймався, в яких умовах працюють наші чиновники. Відбудова зруйнованого житла ,на думку Артюха, в Охтирці відбувається досить добре. От тільки не всі охтирчани так вважають.