Головна
В Охтирці працює укриття, двері в якому відчиняються автоматично Печать
Автор Админ   
06.10.2023 г.



В Охтирці ефективно працює укриття, в якому металеві двері автоматично відчиняються під час повітряної тривоги. Це сховище розташоване в комунальному закладі МЦКіД «Кнєжа». 

Укриття облаштоване автоматичною системою відчинення дверей, системою оповіщення та камерою відеоспостереження.

- «Захист цивільного населення - важливий вектор нашої роботи, - говорить міський голова Павло КУЗЬМЕНКО. - Коли виникла проблема доступності укриттів, ми відразу почали аналізувати та впроваджувати рішення. Після успішної реалізації проєкту з обладнання укриття в МЦКіД «Кнєжа» автоматичною системою відчинення, будемо просуватися далі в цьому напрямку. Бо це фактично стандарт, як має виглядати комфортне, доступне і безпечне бомбосховище». 

Дане сучасне обладнання встановлено за кошти місцевого бюджету Охтирки і працює, як швейцарський годинник. У разі повітряної тривоги сигнал із застосунку «Повітряна тривога» надходить на централь, яка в ту ж секунду відмикає автоматичні замки і знімає укриття з охорони та автоматично зачиняє через деякий час після відбою. Якщо ж хтось в укритті в цей момент ще залишатиметься, громадяни зможуть відкрити двері зсередини самостійно, натиснувши відповідну кнопку.

Крім того, функціонує система оповіщення громадян про загрозу. Під час сигналу «Повітряної тривоги» приємний жіночий голос повідомляє, що люди можуть пройти в дане укриття. 

Після успішного завершення тестування системи, яка себе добре зарекомендувала, вже розпочата розробка аналогічних рішень для решти укриттів Охтирки.