Головна
Судитимуть податківця, який продавав конфіденційну інформацію Печать
Автор Админ   
06.10.2023 г.



Скопіював та передав зацікавленій особі інформацію з баз даних про 144 суб’єктів господарювання – на Сумщині судитимуть податківця

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно на даний час вже колишнього керівника одного з підрозділів Головного управління Державної податкової служби у Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання інформації та її розповсюдженні (ч. 2 ст. 362 та ч. 1 ст. 361-2 КК України).

За даними слідства, маючи доступ до інформаційної комунікаційної системи Державної податкової служби України, податківець здійснював несанкціоноване копіювання інформації. Зокрема, задокументовано як він шляхом введення персонального ідентифікатора заходив до реєстру та вибрав дані щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання. Усього задокументовано збір даних щодо 144 підприємств, зареєстрованих у різних куточках України. При цьому це не було викликано службовою необхідністю та не пов’язано із виконанням його посадових обов’язків. Несанкціоновано скопійовані файли податківець за допомогою одного з месенджерів передавав особам, які не мають права доступу до неї.

Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.