Головна
Теща підбила зятю око палицею і сплатить йому за моральну шкоду Печать
Автор Админ   
05.10.2023 г.



На Охтирщині у Тростянці між тещею і колишнім зятем на ґрунті неприязних відносин виник конфлікт.

Вже колишній зять під’їхав на машині до дітей, які грались на вулиці під наглядом бабусі. Поки зять через відчинене вікно автомобіля  допитувався у молодшої дочки, чого її не пускають до нього, старша онука збігала і привела матір. 

Остання запитала у чоловіка , чи той привіз дитині гостинців, але він нецензурно облаяв її. Жінка підійшла до своєї матері та сіла поруч на лавці. Чоловік дістав телефон та почав знімати. 

Бабуся сказала зятю, щоб той не знімав. Але він відповів  їй, що покаже її на суді, зробить її популярною. Жінка підняла палку (приблизно 30 см довжини), яка лежала під парканом, підійшла до автомобіля та намагалася вибити телефон, але чоловік відхилявся та знімав далі. Тоді вона відійшла від автомобіля і коли зять став від`їжджати кинула палку слідом. Виявилось, що влучила зятю в око. 

В суді жінка пояснила, що не цілилася по зятю , не хотіла щоб палка по ньому попала та не передбачала такої можливості. 

У місцевій лікарні засвідчили, що у потерпілого було садно у ділянці правого очного яблука та підшкірна гематома правого ока. 

Потерпілий  в суді зазначив, що було завдано шкоди його моральному здоров`ю. Він був вимушений терпіти фізичний біль, погано бачив пошкодженим оком, також був вимушений відновлювати своє здоров`я (звертався за консультацією до лікаря офтальмолога). Намаганнями поновити порушення права, його життя було перенасичене негативними емоціями та психічними переживаннями. Розмір моральної шкоди він оцінює у 5000 грн. Тому потерпілий просив суд стягнути з обвинуваченої на його користь матеріальну шкоду в розмірі 4050 грн, а також моральну шкоду в розмірі 5000 грн.

Суд «оцінив» страждання фаната ТікТоку в 2000 грн і присудив  обвинуваченій штраф в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.