Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Екоінспектори періодично чергуватимуть на блокпостах
Екоінспектори періодично чергуватимуть на блокпостах Печать
Автор Админ   
05.10.2023 г.



Держекоінспекція контролює законність перевезення деревини територією Сумщини

Незаконні поруби дерев та крадіжки лісу завжди були одними із найболючіших проблем у сфері охорони і раціонального використання природних ресурсів. Попри заборону і небезпеку перебування у лісах Сумської області з лютого 2022 року, порушення у сфері лісових ресурсів продовжують фіксуватися. До того ж, під час дії воєнного стану на всій території України діє заборона на проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, в тому числі – користувачів лісових угідь. Тому існує загроза зростання кількості випадків самовільних порубів насаджень в лісових масивах Сумщини. 

З метою підвищення ефективності профілактики та боротьби з такими правопорушеннями в області було створено міжвідомчу робочу групу у складі представників різних  правоохоронних та контролюючих органів та розроблено план спільних заходів. Відповідно до цього плану, кожен з учасників групи у межах своїх повноважень має чіткі завдання, націлені на запобігання, виявлення, припинення та розслідування кримінальних правопорушень у лісовій сфері, усунення причин та умов, які сприяли їх вчиненню. Зокрема, фахівці Державної екологічної інспекції у Сумській області залучені до роботи блокпостів та участі у слідчих діях. 

Наразі державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Сумської області працюють на блокпостах у Конотопському, Охтирському, Роменському, Сумському та Шосткинському районах. Передусім, вони здійснюють огляд вантажів та перевіряють наявність усіх необхідних документів, які підтверджують законність заготівлі, перевезення та збуту лісопродукції. 

Такі мобільні групи у складі екоінспекторів періодично чергуватимуть на блокпостах, що розташовані на різних шляхах автотранспортного сполучення: від трас міжнародного значення до невеликих доріг, що з’єднують населені пункти Сумщини.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg