Головна
На Сумщині правоохоронці зупинили роботу нарколабораторії Печать
Автор Админ   
04.10.2023 г.



Судитимуть трьох членів організованої групи, з нарколабораторії яких вилучено близько 5 кг психотропів та прекурсорів

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом незаконного обігу психотропної речовини та прекурсорів, а також використання коштів, здобутих від злочинної діяльності з метою продовження виготовлення заборонених речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 28/ч. 2 ст. 306КК України). Двоє з них відповідатимуть ще й за організацію та утримання місця для виготовлення психотропів (ч. 2 ст. 317 КК України). Організатору також інкриміновано незаконне зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, в приватному будинку одного з населених пунктів Сумського району 27-річний сумчанин облаштував лабораторію, де разом зі своїм батьком виготовляли психотропну речовину «амфетамін», використовуючи прекурсори. Виготовлені психотропи наркоділки реалізовували по вій Україні, залучивши до цього процесу іще одного молодика. Для комунікації із замовниками вони створили в одному з месенджерів канал. Після узгодження деталей та оплати замовлення відправляли психоторопи за допомогою однієї поштової служби.

Під час проведення санкціонованих обшуків у так званій нарколабораторії, за місцями проживання фігурантів кримінального провадження та в автівці одного з них виявлено близько 1 кг амфетаміну, 4 кг прекурсорів «фенілнітропропен», ємності з речовинами та складовими для виготовлення психотропів, поверхні з нашаруванням, різноманітне лабораторне обладнання, електронні ваги, мобільні телефони, ноутбуки та 60 набоїв. 

Діяльність групи припинено співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Сумській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України спільно із слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області, за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури