Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Охтирщині відкрили модульну клініку
На Охтирщині відкрили модульну клініку Печать
Автор Админ   
04.10.2023 г.



На Сумщині в с. Хухра Охтирського району відкрилась модульна клініка на місці зруйнованої росіянами амбулаторії

Встановлена мобільна клініка Всесвітньою організацією охорони здоров’я партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України. 

Участь у відкритті клініки взяли представники ВООЗ, МОЗ та начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх

До повномасштабного вторгнення амбулаторія і с. Хухра Чернеччинської громади Охтирського району надавала якісні медичні послуги понад 4 тисячам жителів кількох населених пунктів громади. Вночі 16 березня 2022 року внаслідок бомбардування амбулаторію було знищено: пряме влучання авіабомби рознесло будівлю вщент. Після трагедії медичний заклад перенесли в інше приміщення, але воно не було призначене для лікування пацієнтів. 

На щастя, громада отримала підтримку від ВООЗ та МОЗ, які реалізують проєкт зі встановлення збірних модульних клінік у районах, де існуючі медичні заклади зруйновані або не підлягають ремонту. 

Довідково. 

Модульні клініки – це збірні медичні блоки, які можна швидко встановити на місці. Для розширення інфраструктури первинної медичної допомоги ці відділення є одним із ключових проєктів ВООЗ щодо реагування та відновлення в Україні, який пропонує швидке розв’язання гострої проблеми. Хоча вони є тимчасовим рішенням, вони можуть служити заміною пошкоджених об’єктів протягом 10 років.

Проєкт охоплює чотири області, визначені органами влади, зокрема, Херсонську, Харківську, Сумську та Миколаївську. На цей час загалом існує 14 модульних клінік первинної ланки, з яких п’ять повністю функціонують, а три – у процесі встановлення, та ще три будуть скоро встановлені. 

Усі ці модульні клініки оснащені необхідними зручностями, включаючи електрику, санітарні вузли, системи каналізації, кімнати очікування та кімнати для огляду пацієнтів. Генератори та вентилятори передбачені для підтримки оптимального середовища для надання медичної допомоги.



Модульна клініка в Сумській області складається з 8 збірних модулів, об’єднаних у повноцінний медичний заклад із 4 кабінетами для прийому пацієнтів і можливістю одночасної роботи 11 медичних працівників. У цій амбулаторії, як і в інших, працюватимуть медичні працівники, такі як лікар первинної ланки і медичні сестри, які раніше працювали у пошкоджених або зруйнованих закладах, забезпечуючи безперервність надання первинної медичної допомоги.

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg