Головна
Охтирчанка Наталія Лапіна отримала стипендію Президента України Печать
Автор Админ   
03.10.2023 г.



Президент Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ 29 вересня 2023 року призначив довічні державні стипендії десятьом видатним діячам  освіти, старшим семидесятирічного віку.

Про це йдеться у відповідному Указі "Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери". 

 Згідно з документом, довічну державну стипендію призначено охтирчанці ЛАПІНІЙ Наталії Павлівні – 1943 року народження, відмінникові народної освіти.

Наталія Павлівна почала свій професійний шлях 1 вересня 1966 року – з того дня і рівно 41 рік працювала вчителем німецької мови в Охтирській школі № 1. 

Німецька мова в часи 70-х років не в моді й Наталія Павлівна в 1967 році створює клуб інтернаціональної дружби  дружби (КІД) імені Ернста Тельмана, щоб не тільки заохотити учнів до вивчення німецької мови, але й дружби з однолітками інших національностей. За всю довгу історію клубу, а це 27 років Наталія Павлівна зі своїми учням и написала велику кількість листів ровесникам з різних країн. 

За весь час роботи в школі виплекала 36 послідовників - учителів іноземної мови, перекладачів, журналістів, які працюють на теренах України, а також за кордоном: в Америці, Німеччині, Австрії, Швейцарії та інших країнах. Більше 10 років виконувала обов'язки старшого викладача іноземних мов Охтирського філіалу Харківського політехнічного інституту. 

За успіхи в роботі на педагогічній ниві була нагороджена численними відзнаками Міністерства освіти України, обласного, міського відділів освіти, міськвиконкому. 

 Наталія Павлівна підтримувала тісні зв'язки з родиною репресованого письменника земляка Івана Багряного, листувалася з його дружиною Галиною Багряною. Перебуваючи в Німеччині, у місті Новий Ульм, Наталія Павлівна взяла участь у пошуку його місця захоронення.

Педагог Наталія Павлівна Лапіна також вписала яскраву сторінку в історію комунального закладу «Охтирський міський краєзнавчий музей» як творець, свідок, організатор лекторської роботи товариства «Знання».

Під час педагогічної діяльності Наталія Павлівна досконало володіла методикою викладання німецької мови  -  вона висококваліфікований педагог, активна учасниця різноманітних шкільних та міських заходів.

Щиро вітаємо Наталію Павлівну з визнанням на найвищому державному рівні! Бажаємо Вам невичерпної енергії, успіхів та міцного здоров'я!