Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow На Охтирщині з'явилась патріотична зупинка
На Охтирщині з'явилась патріотична зупинка Печать
Автор Админ   
01.10.2023 г.



На Сумщині, на Великописарівському прикордонні, під носом у ворога з’явилася патріотична локація

«І пам’ятай: якій землі ти син? Країн багато, рідний край - один!» - такі слова сьогодні викарбувані на автобусній зупинці біля с. Добрянське.

Ініціатива перетворити зупинку, яка досі просто була побілена крейдою, в патріотичний куточок, належить старості старостинського округу Лідії Севідовій. Ми поспілкувалися з очільницею населеного пункту і з’ясували, що ідея зробити щось патріотичне виношувалася в душі Лідії Іванівни давно.

- А потім ще й сусіднім селом Спірне милувалася - як там все розмальовано! - каже посадовиця. – Отже і собі вирішила наслідувати їх прикладу. Зібрала команду однодумців – запросила дев’ять помічників, і всім колективом шукали в інтернеті, що ж саме нанести на зупинку. Хотілося щось таке проникливе та зворушливе, щось таке, що нагадувало б рідну домівку!

Внаслідок колективних обговорень на автобусній зупинці з’явилися слова з віршу Семена Дрозденка. А також намальовані орнаменти в українському національному стилі. Патріотична локація ще в процесі: тут ще необхідно поштукатурити, встановити лавку, розписану в народних традиціях, а також покласти домотканий половик.

Лідія Севідова впевнена: робота скоро буде виконана, бо в неї – дружня та завзята команда однодумців на чолі з завідуючою Добрянської філії Великописарівського ліцею Світланою Піскловою. Ось імена цих вправних помічниць: вчителі початкових класів Людмила Мигуліна та Тетяна Вяліна, вихователь дошкільної групи Валентина Крамська, вчитель мистецтва Тетяна Іншина, а також небайдужі мешканці Добрянського Світлана Думчикова, Сергій Бердін та Тетяна Миронова. До речі, в останньої доволі цікава історія. Пані Тетяна працювала вчителькою початкових класів у селі, обожнювала прикрашати школу – все розмальовувала. Тому, як тільки в Лідії Іванівни виникла ідея з автобусною зупинкою, першою кандидатурою у здійсненні задуму обрала її.

- Тетяна – сама росіянка, але стала справжньою українкою, - каже нам староста. – Вона багатодітна мати п’ятьох дітей, один з яких захищає Україну.

Всю свою любов до держави, яка для неї стала рідною, Тетяна Миронова втілила в цей патріотичний куточок, який неочікувано для всіх виріс серед поля, на місці звичайної зупинки.

Джерело: Оксана Ковальова, Ваш шанс

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg