Головна
На Охтирщині з'явилась патріотична зупинка Печать
Автор Админ   
01.10.2023 г.



На Сумщині, на Великописарівському прикордонні, під носом у ворога з’явилася патріотична локація

«І пам’ятай: якій землі ти син? Країн багато, рідний край - один!» - такі слова сьогодні викарбувані на автобусній зупинці біля с. Добрянське.

Ініціатива перетворити зупинку, яка досі просто була побілена крейдою, в патріотичний куточок, належить старості старостинського округу Лідії Севідовій. Ми поспілкувалися з очільницею населеного пункту і з’ясували, що ідея зробити щось патріотичне виношувалася в душі Лідії Іванівни давно.

- А потім ще й сусіднім селом Спірне милувалася - як там все розмальовано! - каже посадовиця. – Отже і собі вирішила наслідувати їх прикладу. Зібрала команду однодумців – запросила дев’ять помічників, і всім колективом шукали в інтернеті, що ж саме нанести на зупинку. Хотілося щось таке проникливе та зворушливе, щось таке, що нагадувало б рідну домівку!

Внаслідок колективних обговорень на автобусній зупинці з’явилися слова з віршу Семена Дрозденка. А також намальовані орнаменти в українському національному стилі. Патріотична локація ще в процесі: тут ще необхідно поштукатурити, встановити лавку, розписану в народних традиціях, а також покласти домотканий половик.

Лідія Севідова впевнена: робота скоро буде виконана, бо в неї – дружня та завзята команда однодумців на чолі з завідуючою Добрянської філії Великописарівського ліцею Світланою Піскловою. Ось імена цих вправних помічниць: вчителі початкових класів Людмила Мигуліна та Тетяна Вяліна, вихователь дошкільної групи Валентина Крамська, вчитель мистецтва Тетяна Іншина, а також небайдужі мешканці Добрянського Світлана Думчикова, Сергій Бердін та Тетяна Миронова. До речі, в останньої доволі цікава історія. Пані Тетяна працювала вчителькою початкових класів у селі, обожнювала прикрашати школу – все розмальовувала. Тому, як тільки в Лідії Іванівни виникла ідея з автобусною зупинкою, першою кандидатурою у здійсненні задуму обрала її.

- Тетяна – сама росіянка, але стала справжньою українкою, - каже нам староста. – Вона багатодітна мати п’ятьох дітей, один з яких захищає Україну.

Всю свою любов до держави, яка для неї стала рідною, Тетяна Миронова втілила в цей патріотичний куточок, який неочікувано для всіх виріс серед поля, на місці звичайної зупинки.

Джерело: Оксана Ковальова, Ваш шанс