Головна
На Охтирщині жителя Сум судили за збут наркотиків Печать
Автор Админ   
27.09.2023 г.

Image15 вересня в Тростянецькому суді розглянули справу стосовно 29-річного мешканця м. Суми щодо незаконного збуту наркотичних засобів.

В процесі розгляду дії обвинуваченого за недоведеністю перекваліфікували. 

29 травня 2023 року правоохоронці на одному із блокпостів Охтирського району зупинили автомобіль для перевірки документів. У ході огляду автомобіля чоловіка працівники поліції виявили та вилучили 14 поліетиленових пакунків обмотаних ізоляційною стрічкою з «PVP-сіллю». Правоохоронці зазначили, що зловмисник пояснив, що зберігав наркотики з метою збуту. 

Окрім цього, , під час аналізу інформації з мобільного телефону підозрюваного, правоохоронці встановили та задокументували п'ять епізодів збуту з «PVP-солі» зловмисником на території обласного центру шляхом здійснення «закладок».

Суд виправдав обвинуваченого  по кільком випадкам , бо «самі по собі пояснення обвинуваченого про те, що він придбавав психотропні речовини для власного вживання, не можуть бути покладені в основу обвинувального вироку щодо доведеності факту придбання та зберігання ним особливо небезпечної психотропної речовини PVP».

По епізоду кримінального правопорушення від 29.05.2023  в суді зазначили, що обвинуваченням не надано достатніх доказів та не доведено, що обвинувачений мав умисел на збут психотропних речовин іншим особам. 

Суд дійшов до висновку про необхідність перекваліфікації дій обвинуваченого ОСОБА_3 з ч. 2 ст. 307 КК України  на ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропних речовин у великих розмірах без мети збуту.  ) та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки.

Нагадаємо. За ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» може загрожувати покарання до десяти років позбавлення волі.