Головна
На Охтирщині грибами отруїлася ціла родина Печать
Автор Админ   
26.09.2023 г.



На Сумщині зареєстровано ще один випадок отруєння дикорослими грибами.

Про це повідомила лікар Сумського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Курило. Всього цього року 7 жителів Сумщини отруїлися грибами.

Постраждала родина із трьох чоловік із Тростянця. Люди збирали гриби самостійно : маслюки, сироїжки, підберезовики. Ймовірно серед сироїжок була бліда поганка, що стала причиною отруєння. Споживали гриби відвареними та обсмаженими. Постраждалих госпіталізували до Сумської обласної клінічної лікарні (реанімація). На сьогодні стан дорослих медики оцінюють як стабільно важкий.

Серед постраждалих молода мама, яка нагодувала грудним молоком тримісячну дитину після споживання грибів. У дитини симптомів отруєння не було. Але немовля медики госпіталізували і знаходиться під наглядом лікарів. Дитина почуває себе добре. Дорослі члені родини знаходяться на лікуванні.

Лікарі вкотре наголошують, не збирайте сироїжки, бо їх легко сплутати із блідою поганкою.

Гриби загалом є корисним продуктом для людського організму, але не рекомендовано вживати дітям , бо в дитячому віці в організмі лише формується фермент, тригалоза, який сприяє перетравлюванню грибів. Цей фермент тільки формується».