Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирка віддала останню шану солдату Віталію Калюжному
Охтирка віддала останню шану солдату Віталію Калюжному Печать
Автор Админ   
23.09.2023 г.



"Захищав рідне місто, а потім пішов в ЗСУ". В Охтирці поховали солдата Віталія Калюжного

22 вересня у мікрорайоні Дачний зібрались мешканці Охтирки віддати останню шану військовослужбовцю Віталію Калюжному.

На початку повномасштабного вторгнення Віталій, з другом Олександром Бандрабуром, узяли в руки зброю та захищали рідне місто в лавах територіальної оборони. Далі, згадує побратим, Калюжний продовжив службу в 91 інженерному полку.

"Як через Охтирку вони їхали, ми з ним разом взяли автомати. Ну ми ж тоді були ще не в ЗСУ. А як тероборона. Захищали, Охтирку відбивали з ним разом. Як вони їхали через Дачний, ми залізли на кришу військової частини. На казарму залізли. Люди там були такі, що ні разу не воювали. Всі брали в руки автомати, гранати. І ми їх почали вибивати звідси. А потом всі пішли в ЗСУ. Хто куди", – розповів друг загиблого Олександр Бандрабур.

Загинув воїн під час виконання службових обов'язків 16 вересня в районі Черкаського Дніпропетровської області. Про це повідомив т.в.о начальника служби зв'язків з громадськістю обласного центру комплектування Олександр Варуха.

Військовослужбовець Артем Петров служив з Віталієм в Охтирці в 91 полку. Хлопці до цього навчався разом в школі № 5, яка розташована в центрі мікрорайону Дачний. Дружили з дитсадка, згадав Артем.

"Разом займалися спортом, також полюбляв рибалку. Був гарним чоловіком. Завжди ввічливий. Відданий дружбі. Це був найкращий друг. На превеликий жаль ми втрачаємо найкращих людей", – розповів Артем.

Батько Віталія — капітан десантних військ, один з лідерів громадського формування "Десантура". Підтримати родину прийшли й товариші з "Десантури", розповів товариш батька загиблого Сергій Комлик. "Пишався дуже своїм сином. І він завжди говорив: "А мій син захищає Батьківщину!", – розповів Сергій Комлик.

Поховали 35-річного Віталія Калюжного на Юр'ївському кладовищі, поряд із могилами його рідних.



 

Джерело: Суспільне 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg