Головна
На Охтирщині жінка постане перед судом за шахрайство Печать
Автор Админ   
23.09.2023 г.



Зловмисниця успішно реалізовувала свою "шахрайську" схему виманювання у потерпілих часткової оплати за неіснуючий товар.

Однак уникнути відповідальності їй не вдалося. Слідчі вже скерували до суду обвинувальний акт.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 25 - річна мешканка одного із сіл Охтирського району на електронному торгівельному майданчику однієї з популярних соціальних мереж розмістила фіктивні оголошення про продаж товарів, а саме меблів, яких у власності не мала. Зловмисниця під час спілкування з потенційними покупцями вмовляла останніх здійснити часткову оплату товару, нібито для забезпечення бронювання товару. Після чого, отримуючи на свою банківську картку грошові кошти в сумі від 400 до 1000 гривень, товар покупцям не відправляла і не планувала відправляти. 

Слідчі задокументували десять епізодів злочинної діяльності шахрайки, яка ошукала потерпілих на загальну суму близько 7000 гривень.

На даний час слідчі скерували до суду обвинувальний акт до суду за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживанням довірою (шахрайство), вчинене шляхом операцій з використанням електронно - обчислювальної техніки).

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області