Головна
У Сумах викрили підприємство, яке постачало обладнання для рф Печать
Автор Админ   
21.09.2023 г.



Слідчі Нацполіції викрили стратегічно важливе українське підприємство, яке постачало до рф обладнання для будівництва і ремонту атомних електростанцій 

Правоохоронці вилучили обладнання для будівництва атомних електростанцій в Бангладеші та Індії, наклали арешт на  статутний капітал і майно підприємства на загальну суму близько 365 млн грн. 

Поліцейські встановили, що в м. Суми працює одне з найбільших в Європі підприємств, що спеціалізується на виготовленні насосного обладнання для нафтодобувної, енергетичної та газової галузей, агропромислового комплексу і водного господарства.  

Це підприємство входить до складу російської групи компаній ГМС Груп, бенефіціарами якої є громадяни російської федерації.  

Cлідчі з’ясували: до її складу також входять виробничі товариства на території росії, білорусі, Казахстану та Німеччини – вони утворюють єдиний машинобудівний та інжиніринговий холдинг, який підконтрольний та діє в інтересах росії. 

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України підприємства ГМС Груп не змогли виконувати контракти із російськими підприємствами і поставляти напряму продукцію нашого виробника через накладені санкції.  

Щоби обійти ці обмеження, зацікавлені особи розробили дві схеми.