Головна
На Охтирщині водій без посвідчення хотів відкупитись за 3 тис. грн Печать
Автор Админ   
20.09.2023 г.



Охтирські поліцейські виявили водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та ще й без водійського посвідчення. 

Бажаючи уникнути відповідальності за вчиненні адміністративні правопорушення керманич запропонував правоохоронцям «хабаря». 

Працівники сектору реагування патрульної поліції Охтирського районного відділу поліції, під час проведення профілактичних заходів щодо зниження рівня аварійності на території обслуговування, зупинили автомобіль ВАЗ2106, через несправність на ньому приладів освітлення. Спілкуючись з водієм правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування на стан сп’яніння на місці за допомогою газоаналізатора або проїхати з метою проведення відповідного огляду до медичного закладу. Однак останній відмовився та запропонував грошові кошти за не складання відповідних адмінматеріалів.

Правоохоронці отримавши незаконну пропозицію відмовилися та повідомили чоловіка, що за вказані дії передбачена кримінальна відповідальність. Однак це не зупинило зловмисника, він перебуваючи в салоні службового автомобіля, надав працівнику поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 3000 гривень.

Після цього патрульні одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт вчинення кримінального правопорушення.

Відносно зловмисника було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та постанову про накладення адміністративного стягнення за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб»

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України та вже повідомили зловмиснику про підозру.

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області