Головна
У Сумах відкрили Центр ветеранського розвитку Печать
Автор Админ   
14.09.2023 г.



У Сумах на базі СумДУ працюватиме Центр ветеранського розвитку

Участь у відкритті взяла заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна КАЛИТА

 «Сумська область вже вступає в експериментальний проєкт «Помічник ветерана». І ми з вами відкриваємо Центр ветеранського розвитку і в цілому бачимо, що громади Сумської області демонструють свою готовність до того, щоб ветерани поверталися додому, – розповіла Тетяна Калита. – У цьому центрі ветеран зможе отримувати освіту, перенавчитись тощо. Якщо постане питання фінансування, то звісно бюджетна програма для ветеранів у цьому допоможе. Ми піклуємось про ветеранів, про їх родини і Центр ветеранського розвитку стане ще одним проєктом, спрямованим на підтримку наших героїв».

Від імені начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира АРТЮХА перший заступник начальника Сумської ОВА Тарас САВЧЕНКО подякував усім, хто залучений до процесу створення Центру.

За його словами, з метою надання всебічної допомоги і сприяння захисникам та захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя Сумська обласна військова адміністрація ініціювала звернення до Міністерства у справах ветеранів України долучити Сумську область до експериментального проекту щодо запровадження інституту «Помічника ветерана» в системі переходу від військової служби до цивільного життя в Сумській області.

«Питання ветеранів – це безумовний пріоритет як Президента України Володимира Зеленського та уряду, так і обласної влади Сумської області. Тим більше, що Сумщина – це прикордонний регіон з найбільшою довжиною сухопутного кордону з країною-агресором і ми відчули цю агресію в усій повноті з перших днів повномасштабного вторгнення, – зазначив Тарас Савченко. – Тому питання захисту, свободи, цілісності, незалежності України і підтримка захисників, які жертвують своїм здоров’ям, як фізичним, так і ментальним, не дискутуються. Це абсолютний пріоритет. Тож сьогодні від намірів ми переходимо до втілення конкретного проєкту. Центр ветеранського розвитку – це такий простір, де готуватимуть помічників ветеранів. Причому ці помічники будуть із ветеранського середовища і розумітимуть всю повноту проблем, з якими стикаються їх побратими і зможуть об’єктивно оцінити потреби наших ветеранів і допомогти їм. Сумська обласна військова адміністрація буде активно взаємодіяти з Центром ветеранського розвитку та допомагати вирішувати питання захисників та захисниць України».