Головна
Охтирщина: вогнеборці ліквідували пожежу, яку спричинили дитячі пустощі Печать
Автор Админ   
12.09.2023 г.



11 вересня об 11:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному домоволодінні в с. Залужани Охтирського району.

 За попередніми даними, господарка побачила, що малолітній син грався у сіннику, а пізніше вже помітила горіння в споруді. Вона зателефонувала чоловіку і вже потім викликала рятувальників. 

На місце виклику прибуло відділення 22-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру. Як було встановлено, вогонь охопив по всій площі господарчу споруду-сінник, де зберігалося 6 т сіна та знаходився автомобіль ГАЗ «2752» і перекинувся на колесо тюкувальної машини, розташованої поруч з осередком горіння. Об 11:21 рятувальники локалізували пожежу, запобігши її поширенню та відвернувши небезпеку знищення тюкувальної машини. А о 14:22 загоряння приборкали.

Всього на гасіння було залучено 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки ДСНС України. 

Припустима причина загоряння – дитячі пустощі з вогнем. Для запобігання таким випадкам слідкуйте за поведінкою малечі, роз’яснюйте їм небезпечність таких «ігор» та правила поведінки при виявленні пожежі. Дбайте про безпеку дітей!