Головна
Поліцейський з Сум продавав бази даних Печать
Автор Админ   
05.09.2023 г.



Передавав відомості з баз даних державних органів – у Сумах повідомлено про підозру співробітнику поліції

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Сумській області за фактом несанкціонованого копіювання та витоку конфіденційної інформації (ч. 2 та ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, маючи право доступу до баз даних державних органів, на замовлення клієнтів копіював відомості. При цьому його цікавили не лише персональні дані громадян, а й відомості про осіб, які перетнули державний кордон України, виїхали або в’їхали на тимчасово окуповану територію. Сформовані за допомогою автоматизованих систем файли правоохоронець передавав замовникам. 

На даний час вирішується питання щодо відсторонення старшого оперуповноваженого, який має звання майор поліції, від займаної посади та обрання йому запобіжного заходу.

Злочинну діяльність підозрюваного викрито та припинено кіберфахівцями УСБУ в Сумській області у взаємодії зі слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сумах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, та співробітниками внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури