Головна
В Охтирці пролунав перший дзвоник Печать
Автор Админ   
01.09.2023 г.



Міський голова Охтирки привітав школярів та їх батьків із Днем знань

Дорогі школярі та студенти! Шановні педагоги та батьки!

Розпочинається новий навчальний рік але, на жаль, не закінчилася війна.

Війна – це сувора школа. І в кожного з тих, хто потрапив у її “клас”, свій власний рівень цієї специфічної освіти і свій атестат зрілості.

Чому тепер вчаться українські діти? Новому життю – у прифронтовій зоні, в окупації, на новому місці тут чи у вимушеній еміграції. Онлайн-навчання, нові знайомства, сирени повітряної тривоги, ігри «в наших і москалів», звикання до відсутності тата…

Чого вчаться наші юні охтирчани? Не боятися, багато в чому бути самостійними, вже в старших класах школи серйозно задумуватися про обрання майбутньої професії. Вони стрімко дорослішають. Але залишаються такими ж веселими, життєрадісними, мрійливими – усього цього не в змозі відняти навіть війна.

Вчителі також відкрили в собі численні нові здібності: швидко і якісно організовувати освітній процес в реаліях війни, пройти курси тактичної медицини, плести маскувальні сітки, волонтерити й невтомно працювати задля отримання учнями знань, без яких у нинішньому світі нікуди. І головне – вчать кожну дитину ставати передусім Людиною.

Батьки теж отримали нові знання. Приміром, я усвідомив, як сильно жалкую за тим, що занадто мало часу проводив з донькою. Війна навчила нас, що перш за все варто приділяти увагу найближчим – дітям, сім’ї, родині. Ми їм потрібні.

Вчилося жити й боротися наше місто. Цю нову парадигму можна окреслити як «життя триває». За що ми дякуємо нашим військовим, які вміють захищати життя тих, хто в тилу, і навчили нас усіх зберігати спокій та віру.

Дорогі охтирчани!

Щастя і мирного неба над головою!

Успішного навчального року попри все!

 З повагою Павло КУЗЬМЕНКО