Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow В Охтирці введені обмеження по шуму
В Охтирці введені обмеження по шуму Печать
Автор Редактор   
30.08.2023 г.



Члени Охтирського виконкому одноголосно ухвалили рішення «Про додаткові обмеження щодо використання транспортних засобів (іншої техніки), проведення визначених масових заходів, використання піротехнічних виробів та інших джерел надмірного шумоутворення на період дії воєнного стану».

Відповідне рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету Охтирської міської ради від 29 серпня 2023 року повідомила Охтирска міськрада.

Враховуючи близькість громади до кордону з агресором, постійної загрози обстрілів територій громади різними типами озброєння, в тому числі дронами-камікадзе Shahed 136, відомі відповідним звуком, який нагадує звук зазначених транспортних засобів, з метою недопущення помилкового сприйняття населенням звуків схожих за звуковим діапазоном безпілотних літальних апаратів, які виникають при експлуатації деяких транспортних засобів та побутових приладів, недопущення погіршення психо-емоційного стану населення громади уникнення психічного травмування, а також з метою оперативного реагування на поточну ситуацію, вжиття заходів щодо захисту життя людей в умовах повітряної тривоги.

Розглянувши протокол № 11 позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 29 серпня 2023 року, відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про оборону України», керуючись частиною шостою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради вирішив:

На період дії воєнного стану на території Охтирської міської територіальної громади з 20.00 год. до 08.00 год. наступного дня, а в осінньо-зимовий період (з 1 жовтня до 1 травня) з 19.00 год. до 08.00 год. наступного дня заборонити:

  1. рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, які утворюють надмірний рівень шуму;
  2. трансляцію, відтворення аудіо – та відеопродукції розважального характеру з надмірним рівнем шуму у місцях загального користування, в транспортних засобах, на літніх майданчиках, у закладах ресторанного господарства тощо.

На період дії воєнного стану на території Охтирської міської територіальної громади заборонити:

  1. проведення мото-, автофестів, влаштування інших видів групової їзди на мотоциклах, скутерах, мопедах, автомобілях;
  2. жителям громади використання будь-яких піротехнічних виробів, феєрверків тощо, які утворюють звуки схожі на звуки вибухів та/або за світловими ефектами нагадують полум’я (пожежу) тощо або у іншій спосіб створюють сприйняття людиною ситуацію загрозливою;
  3. під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» роботу мотокос, бензопил, інших інструментів з двигунами внутрішнього згорання до сигналу «Відбій повітряної тривоги».

Керівникам підприємств, установ, організацій різних форм власності, фізичним особам-підприємцям забезпечити здійснення організації процесів з урахуванням вимог цього рішення.

Охтирському районному відділу поліції ГУНП України в Сумській області (Кладько Р.В.) забезпечити виконання даного рішення на території Охтирської міської територіальної громади.

Дане рішення набирає чинності з дня його прийняття.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg