Головна
В Охтирці бізнес-план з доставки суші та страв азіатської кухні отримає 100 тис. грн Печать
Автор Админ   
30.08.2023 г.



На засіданні Конкурсної комісії з проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) визначили переможця, який отримає безповоротно 100 тис. грн.

З метою стимулювання розвитку підприємництва на території Охтирської міської територіальної громади та в рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва Охтирської міської територіальної громади на 2021-2023 роки було оголошено Конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів).

Заявки на участь у даному конкурсі приймались з 24 липня по 22 серпня. Протягом означеного періоду до виконавчого комітету Охтирської міської ради надійшло 3 заяви на участь у Конкурсі: відкриття кав’ярні «Будні», доставки суші та страв азіатської кухні „Sushi Vibe“ та відкриття кав’ярні.

Відповідно до Положення про проведення Конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) 28 серпня 2023 року відбулось засідання Конкурсної комісії. Оцінювання бізнес-планів кожним членом Конкурсної комісії відбувалось за 5-ти бальною шкалою за такими критеріями:

– оригінальність та обґрунтованість ідеї;

– суспільна та соціально-економічна користь для громади;

– обсяг прибутку та рентабельність від реалізації бізнес-плану;

– кількість робочих місць, які планується створити;

– обсяг надходжень до бюджету від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);

– строк окупності бізнес-плану.

Після підрахунку набраних балів було визначено, що переможцем конкурсного відбору стала Михайленко Діана Олександрівна із бізнес-ідеєю відкриття доставки суші та страв азіатської кухні „Sushi Vibe“.

Конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) завершено. Внаслідок його реалізації передбачається створення 3 нових робочих місця, зростання обсягів реалізації послуг, і, відповідно, збільшення надходжень до бюджету Охтирської міської територіальної громади.

Грантові кошти у сумі 100,0 тис.грн. переможцю надаються безповоротно. Останній етап втілення проекту в життя. За його реалізацією слідкуватиме громадськість та управління фінансів та економіки Охтирської міської ради.