Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Область arrow Яким буде новий навчальний рік на Сумщині, вирішували в ОВА
Яким буде новий навчальний рік на Сумщині, вирішували в ОВА Печать
Автор Админ   
30.08.2023 г.



У громад, що перебувають в зоні можливих бойових дій, форма навчання буде дистанційною

Головну увагу у підготовці цього навчального року, як і минулого року, приділено безпеці учнів та всіх людей, які задіяні в навчальному процесі.

 Про це повідомила під час брифінгу в Офіційному медіацентрі Сумської ОВА директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА

«Першого вересня ми розпочинаємо 2023-2024 навчальний рік. В залежності від того, яка буде безпекова ситуація, таку форму організації своєї роботи і будуть організовувати заклади освіти. Якщо дозволятиме безпекова ситуація, наявність та оснащення укриттів, наявність охоронної системи чи її елементів, заклад освіти працюватиме за очною чи змішаною формою навчання. В залежності від того, яка місткість укриття, також буде організована або очна, або змішана форма навчання. У громадах, які знаходяться в наказі Мінреінтеграції (17 громад, що перебувають в зоні можливих бойових дій), форма навчання буде дистанційною», – повідомила Вікторія Гробова.

За її словами, наявність укриття в закладі освіти – це базова вимога. Укриття мають бути в кожному начальному закладі, де навчання проходить офлайн, або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін. Також мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів. У випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті до завершення тривоги.

У випадку необхідності, окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу, пропозиції напрацьовуються та формуються ОМС спільно з батьками дітей та подаються до ОВА, рішення залежить в тому числі від безпекової ситуації в регіоні.

Директор Департаменту освіти і науки зазначила, що під час серпневої конференції, яка була сьогодні, педагогічні працівники демонстрували свої напрацювання в різних форматах навчання і сьогодні готові в будь-яких умовах надавати якісну освіту дітям та молоді Сумщини.

«Я впевнена, що наші освітяни зроблять все можливе, щоб діти отримали якісну освіту у будь-якому форматі. Головне, на що ми звертали увагу, це на безпечні умови навчання», – підкреслила Вікторія Гробова.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg