Головна
Депутати Охтирської міськради передали допомогу родинам загиблих військових Печать
Автор Админ   
28.08.2023 г.



22 серпня, на передодні Дня Незалежності України, депутати Охтирської міськради - Тетяна Макарова, Григорій Довгаль, Валентина Попович та Василь Горнєв - передали допомогу родинам військових, які загинули, захищаючи Батьківщину. 

Збирали кошти благодійники з Канади, тому невеличкий зал був прикрашений українською та канадською символікою. 

На зустріч прийшли не тільки дорослі, а й діти. Хто з мамою, хто з бабусею. Від імені усіх охтирчан передала слова підтримки Тетяна Макарова - депутатка 4-х скликань. Від військових виступив Роман Грицак. Теж в недавньому минулому депутат Охтирської міськради. Григорій Довгаль, в колишньому учасник бойових дій - згадав, що проблеми сімей, які втратили годувальника йому дуже близькі, бо він зі своєю громадською організацією тривалий час підтримували вдів далекої афганської війни. Зараз масштаби незрівнянно більші, але групою активістів вишукаються різні можливості - в тому числі допомога в отриманні пільг, гарантованих державою. Сім’ям полеглих героїв такі слова потрібні не менш ніж матеріальна допомога - так казали після зустрічі її учасники.

По завершенню заходу усі рушили до пам’ятника Шевченку, щоб зробити фото на згадку про добру справу. Наразі адресна допомога дійшла до 60 родин. Тим, хто з особистих причин не зміг прийти - гроші перерахували на картки, а в декількох випадках відвезли додому. 

Наразі допомогу отримали рідні загиблих воїнів інженерно-саперного полку. Депутати міськради запевнили, що робота буде продовжуватися - бо є ще інші підрозділи, які базуються в Охтирці. Ніхто не буде обійдений увагою.