Головна
У Тростянці відбулись волонтерські спаринги «Стара фортеця» — на підтримку ЗСУ Печать
Автор Админ   
27.08.2023 г.



26 серпня у Тростянці, в стінах Круглого двору, пройшли волонтерські спаринги «Стара Фортеця».

Волонтерські спаринги — це закриті змагання бійців клубів історичної реконструкції та середньовічного бою, їх завданням є піднесення національного спортивного духу й допомога Збройним Силам України. 

Серед історичних реконструкторів, які прибули до Тростянця, щоби відточували бойове мистецтво на ристалищі, були й наші героїчні захисники — воїни ЗСУ, які наразі перебувають у відпустці.

Загалом у Круглому дворі цього серпневого суботнього дня тренувалося близько ста середньовічних лицарів та фехтувальників, об’єднаних у клуби історичної реконструкції та середньовічного бою. Такі відомі клуби, «Князь», «Ritter», «Шарухань» є постійними учасниками нашого фестивалю «Стара фортеця. Подорож крізь століття»!

Організаційні моменти проведення змагань взяла на себе Тростянецька міська рада. Тож дух середньовіччя знову запанував у стінах нашого Круглого двору, як і під час мирного життя, коли понад десять років поспіль фестиваль «Стара фортеця. Подорож століття» збирав у Тростянці тисячі туристів! 

«Ми сумуємо за Тростянцем, за «Старою фортецею», яка збирала шанувальників лицарських боїв з усієї України, тому й проводимо ці змагання саме тут. Дякуємо Збройним Силам України, що дали можливість їх провести, віримо, що фестиваль повернеться до Тростянця після перемоги!», - зазначив Сергій Клочко, головний організатор фестивалю. 

«Тростянець був фестивальною столицею Сумщини, і я переконаний, що після війни, після нашої Перемоги наше місто поверне собі фестивальну славу!», - говорив міський голова Юрій Бова, вручаючи подяки спортсменам та спортсменкам за активну громадську позицію, високий прояв патріотизму, підтримку та розвиток культури і спорту, як важливого чинника відновлення України.