Головна
Ректор СумДУ зустрівся з бронзовим призером Чемпіонату Європи Печать
Автор Админ   
24.08.2023 г.



Ректор Сумського державного університету Василь Карпуша 23 серпня зустрівся з Нікітою Маслюком, бронзовим призером ЧЄ 

Ректор Сумського державного університету Василь Карпуша 23 серпня зустрівся зі студентом навчально-наукового інституту права, бронзовим призером чемпіонату Європи серед юніорів Нікітою МАСЛЮКОМ та його тренером Олександром МАСЛЮКОМ.

Василь КАРПУША особисто привітав Нікіту з успішним виступом у Єрусалимі, на початку серпня цього року, де наш легкоатлет виборов бронзову медаль на змаганнях зі стрибків у довжину серед спортсменів до 20 років, з результатом – 7 м 97 см і новим особистим рекордом. Лише 3 сантиметрів йому не вистачило до нормативу майстра спорту міжнародного класу. Утім, юнак не засмучується, говорить, що нові цілі – то найкраща мотивація до нових спортивних досягнень.

Разом з тим, активні тренування та участь у змаганнях не заважають навчанню. До здобуття фаху юриста Нікіта Маслюк ставиться дуже відповідально, бо в цій спеціальності бачить широкі перспективи для подальшої професійної діяльності. Навчається він на бюджетній формі, був четвертим у рейтинговому списку вступників, з конкурсним балом 197.

Під час зустрічі спортсмен поділився враженнями з чемпіонату, відзначив, як щиро і доброзичливо зустрічали українську збірну, як господарі змагань, так і учасники з інших країн. «Часто вітались до нас: «Слава Україні!», відчувалась велика підтримка нашої держави», - зазначив Нікіта Маслюк.

Наразі спортсмен не припиняє тренувань, адже має нову амбітну мету – успішно виступити на чемпіонаті світу наступного року.