Головна
Громада з Охтирщини виграла грант на 1 мільйон гривень Печать
Автор Админ   
24.08.2023 г.



Великописарівська громада отримала грант на створення центру спільнотворення. 

Центри спільнототворення — це доступні фізичні простори, де люди з різних соціальних груп мають можливість зустрічатися і збиратися разом для спільного проведення дозвілля, розвитку громади, співпраці і всебічної реалізації свого людського потенціалу. Ключовою характеристикою центрів спільнототворення є їхня доступність: фізична і соціальна. Люди з різних соціальних груп, незалежно від свого фізичного стану чи соціального статусу, повинні мати можливість вільно відвідувати і користуватися цими просторами. Вони мають бути повністю доступними для людей з інвалідністю.

10 громад виграли гранти від Cedos та Western NIS Enterprise Fund !1 млн гривень на відкриття та розвиток центру спільнототворення отримають:

 Чортківська громада

 Ковельська громада

 Краснокутська громада

 Ніжинська громада

 Близнюківська громада

 Великописарівська громада

 Овруцька громада

 Городоцька громада

 Немішаївська громада

 Снігурівська громада

Під час втілення проєкту громади отримають консультаційну підтримку від менторів і менторок, що мають експертизу у питаннях архітектури, а також культури, комунікацій і соціальної взаємодії. Крім цього, громади будуть об’єднані у пари для взаємного обміну досвідом між собою за принципом «рівні-рівним».