Головна
Освітні заклади Сумщини отримали 15 сучасних автобусів Печать
Автор Админ   
22.08.2023 г.



Два з цих 15 автобусів возитимуть дітей з Охтирщини. Шкільний транспорт закуплено за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на умовах співфінансування.

Як зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, це перша частина автобусів. Найближчим часом очікується надходження другої черги транспорту. Загалом, у поточному році за рахунок коштів освітньої субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів для закладів загальної середньої освіти області придбано 23 шкільні автобуси, у тому числі 3 – спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення на суму понад 69 млн грн.

Сьогодні, 22 серпня, ключі від автотранспорту вручено тим закладам, де є першочергова необхідність. Зокрема, 3 спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення передано в освітні установи Попівської, Грунської та Чупахівської громади. Ще 3 автобуси розподілено для закладів з очною формою навчання Недригайлівської (1) та Роменської (2) громади. 7 – для шкіл територіальних громад, що мають найбільшу потребу в автобусах – Коровинська, Вільшанська, Липоводолинська, Ямпільська, Дубов’язівська, Миколаївська та Путивльська. 1 – для закладу Річківської громади, що був зруйнований та 1 – у школу Верхньосироватської громади, де шкільний автобус було викрадено ворогом.